Browse By

SMS Hampeh

+60128439014: Hi Kawan! Nak tgk HOT Video Clip Dari Shopping Car Park? Taip ON YM dan htr ke 32988. Cuba la,video tu bagus.Pdftrn Free!
+60123386186: Hi,nak tgk video,gambar dan mtv yg panas Ku?Taip ON XMV hantar ke 37877.Semua Pdftran FREE.Cepat download skrang.Minta hebohkan.Frm:Siti(FWD MSG)
+60128036276: eh Amy, sy dpti melebihi 400 vedio lucu dirakam di hotel yang terPANAS! Ada jg pelbagai clip blh download. Ko taip ON MB lps tu htr ke 37800 je.. FREE daftar ba

Dalam hati ni sering mengutuk “hampeh betul la hotlink ni!” pada setiap kali menerima mesej-mesej seperti ini. Bukan sekali dua, malahan acap kali mesej sampah seperti ini dihantar tanpa diminta. Agaknya inilah cara paling mudah bagi Hotlink untuk mengaut keuntungan lebih dengan menghantar sms-sms hampeh sebegini kepada pelanggannya. Mungkin ada yang mengatakan bukan salah Hotlink kerana nombor penghantar adalah nombor persendirian dan bukan datangnya daripada Hotlink sendiri. Bukan yer? ini buktinya…

Hotlink: MESSAGE PLUS dari Maxis! Anda boleh menghalang mesej/sms yang tidak diingini dr no. Maxis yang tidak dikenali.Hantar REG ke 21000 utk melanggan. Hanya RM1/bln.

Tahukah anda dengan RM1 itu, anda boleh menghantar sekurang-kurangnya 20 sms?. Saya bukan berkira, tetapi 20 sms bagi saya banyak! Sudah hampir 5 tahun saya menjadi pelanggan setia Hotlink, dan tidak pernah sekali pun miss untuk topup sebelum tarikh expired tapi ini balasannya. SPAM! SPAM! dan terus SPAM!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
  • http://sembangkomputer.com MK

    Ironiknya, selama ni Hotlink je yang selalu hantar mesej-mesej iklan kat aku.. hampeh sungguh.

    MKs last blog post..Bagaimana Nak Miliki Laman Web Sendiri?

  • Hasnor

    Aku ada problem bah.. ada member pinjam ku punya hp and then on kan sesuatu ke 37800. terpranjt aku bil dah mencech RM50. Macm mna nak hentikan benda mngarut ni???. Plisssssss.