Browse By

Kisah Sedih Lagi Menyedihkan

“Kasih berpadu takkan renggang…

Cinta sejati jadi panduan…
Jika janji engkau pegang…
Mengapa sekarang aku sendirian…

Berapa lama lagikah…harus aku begini…”

Petikan sajak ini merupakan sebahagian daripada mesej yang dipaparkan apabila komputer anda telah dijangkiti virus MsG FrOm HeAvEaN. Virus ini menurut kita, merupakan sejenis virus daripada kategori trojan spyware yang boleh melumpuhkan operasi sistem komputer anda.

Antara kesan yang paling buruk boleh berlaku adalah seperti system registry tidak boleh di akses , disable task manager , control panel hilang , run hilang , search hilang , akan keluar mesej from heavean dalam bentuk command prompt , icon-icon yang terdapat taskbar hilang , nama drive akan ditukar kepada RoMeO A.K.A ILLS [CIXENT] dan pelbagai lagi.

Jadi, pastikan anda sentiasa mengemaskini anti-virus anda. Kelalaian anda boleh membawa kisah sedih yang menyedihkan.

zp8497586rq
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
  • http://www.kongsiblog.org kita

    tq atas kerana memasukkan link blog saya..sama-sama lah kita kongsi ilmu dan pengalaman agar orang malaysia celit it

    kita’s last blog post..Mesej From Heavean Virus !

  • http://fauzisabri.blogspot.com poji

    ingatkan kisah duka ko tadi. camne bulan 5 ni? jd ke tak?

    poji’s last blog post..You Give Me Wings by Hady Mirza

  • http://www.firdaus-harun.com alfarabius

    thanx to come my blog…
    sdih nmpk?
    knp?awek xready nak kahwin ke? 😉

    alfarabius’s last blog post..Projek Akhir Sarjana Muda (PSM) – Anda Dalam Dilema?

  • http://www.mohdhafez.net hafez

    mungkin itu masalah utama pencipta virus tu….dan masalahnya itu pula dikongsi bersama kita…sedih kan? 😀

  • http://melayubuntu.blogspot.com melayubuntu

    mamat mana la lepas clash bosan2 pastu buat virus..ahha..cara terbaik melepaskan tension versi millenium…nasib baik aku guna ubuntu…ahha~

    melayubuntu’s last blog post..Cerita tentang laptop £99

  • http://www.mohdhafez.net hafez

    Ubuntu pun tidak boleh dikatakan 100% selamat, masih perlu dipertingkatkan lagi tahap keselamatannya. Mungkin apabila sudah ramai yang menggunakan Ubuntu, maka virus untuk Ubuntu akan muncul. Harap tidak berlaku perkara ini agar hidup lebih aman. 😀

  • bad_boys

    hi guys…..thanks for ur information…so here i wanna to share information for those facing a same problem with me about the virus of romeo…here is some solution u can use to delete the file….the step as follows…

    1) TO GET BACK CONTROL PANEL AND RUN COMMAND
    —go to C,click windows explorer,click system32…go to gpedit….then click..and now check it …and after that change their fuction carefully…..

    2) after get back control panel and run button…
    – click run
    – klik edit
    -find
    – romeo A.K.A…
    – delete the files..

    i hope it can be usefull…..thanks
    sources: http://www.badxp.com

  • http://www.mohdhafez.net hafez

    Thanks a lot bad_boys for that solution.

  • http://www.maniack.co.nr maniack

    jump to http://maniack.890m.com/wordpress/?p=40 for cixent removal and complete analysis

  • nnaa

    thanks for the info which i find very useful.give me some ideas to prepare for IT officer interview also.hahahah.dah 4 tahun tinggal walhal graduan IT