Browse By

Caj 1 Peratus Sahaja

Alhamdulillah! isu caj keterlaluan yang dikenakan oleh PTPTN selama ini telah berjaya diambil tindakan sewajarnya. Penurunan kadar caj daripada tiga peratus kepada satu peratus yang telah berkuat kuasa pada 1 Jun lalu adalah satu kadar yang memadai dan tidak terlalu membebankan. Mungkin kadar caj baru ini bolehlah dianggap sebagai upah kepada pengurusan PTPTN dalam memberi perkhidmatan kemudahan pinjaman pelajaran kepada semua pelajar-pelajar IPT di negara ini.

Caj perkhidmatan PTPTN turun kepada 1 peratus
13/08/2008 4:29pm

PUTRAJAYA 13 Ogos – Kadar caj perkhidmatan pinjaman Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Negara (PTPTN) diturunkan kepada satu peratus berbanding tiga peratus sebelum ini, berkuat kuasa 1 Jun lalu.

Keputusan tersebut diumumkan oleh Menteri Pengajian Tinggi, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin di sini hari ini. – Utusan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
  • http://www.friendster.com myra

    tak membebankan?? sbb turun jad 1% la duit “insurans takot pelajar tak bayar” dikenakan setiap sem..duit pengajian ptptn saya dipotong sebanyak rm695 setiap sem bermula sem sekarang..org xkaya mcm saya, rm695 cukup banyak untuk bayar duit hostel,makan dan juga buku.. saya rasa turun 1% pon sama je, xde effect sbb duit ptpn saya patot dpt berkurangan..jad saudara fikirkanlah adakah beban neh akan berkurangan??

  • Reendiana

    kenapa tak dimansuhkan kos upah tue..takkan pengurusan ptptn tak dapat gaji..diorgkan governmnet..pendapat saya..jika dimansuhkan kos upah dan hanya dikenakan bayaran atas ape yang kita org pinjam..sudah tentu ramai yang akan membayarnya balik..dan tak kan ada isu peminjam taknak bayar.