Browse By

10 Jenis Bahan Makanan Berkhasiat Untuk Diet

1. Oat : Bukan sahaja rasanya enak malah boleh mengurangkan rasa lapar. Oat mengandungi serat yang membantu dalam menstabilkan tahap kolestrol.

2. Telur Ayam : Telur ayam kaya dengan protin dan rendah kandungan kalori. Telur ayam membantu membina otot dan menghasilkan kolestrol yang baik untuk tubuh badan.

3. Epal : Epal diperkaya dengan anti pengoksidan dan lain-lain supplement. Paling penting epal mengandungi Pectin yang membantu mengurangkan sel lemak dalam badan.

4. Cili Hijau : Mengandungi Capsaicin yang membantu membina pertumbuhan sel-sel badan dan membakar kalori dengan pantas.

5. Bawang Putih : Mengandungi Allicin yang merupakan anti-bakteria yang menolong mengurangkan lemak dan menghapuskan kolestrol yang tidak diperlukan.

6. Madu : Merupakan agen terbaik untuk membakar lemak. Tambahkan madu di dalam air suam dan amalkan setiap hari sebelum sarapan.

7. Teh Hijau : Paling berkesan untuk mengurangkan berat badan. Mengandungi anti-oksida yang mampu menstabilkan berat badan. Amalkan 2 cawan setiap hari.

8. Rumput Gandum : Mempertingkatkan kadar metabolisma serta mengurangkan lemak.

9. Tomato : Menolong membakar lemak dengan pantas dan mengurangkan risiko kanser.

10. Coklat Hitam : Mengandungi Flavonoids, anti-inflammatory yang membantu mengurangkan tahap kolestrol dan mempercepatkan perkembangan serotonin dalam darah serta membakar lemak.

Sumber : http://interesting-facts.info/2013/09/10-foods-that-burn-fat/

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...